Be ZEN

Honnan szerezzek információt társasjátékokkal kapcsolatban? írta: mudlee - October 21 2013

Igazából itt azt tudom leírni, én honnan szerzek információkat.

Illetve arról is szeretnék pár szót szólni, miért fontos ez a pár link.
Előfordul, hogy arra vetemedik az ember, hogy társasjátékot vesz. Jobb esetben elmegy egy társasjáték boltba, rosszabb esetben elmegy az Auchan-ba vagy a Tesco-ba és leemel valamit(!). Na most pont az ilyen leemel valamiből van az, hogy sokan (többek közt én is ilyen voltam) nincsenek is tisztában azzal, hogy manapság a társasjáték már nem csak a Monopoly-ról és a társairól szól.
Ez az "ipar" már régen túllépett ezen és igen igényes, rengeteg kreativitással teli játékkal árasztotta el a piacot. Épp ezért, a bőség zavarában nem árt, ha bevásárlás előtt utánajár az ember annak, mivel jár a legjobban.
Előre kell vetítenem, hogy ha nem tudsz angolul, akkor sajnos nagyon kevés forrás áll a rendelkezésedre, de azért akad bőven. Segítő ember biztos (kérdezz engem is bátran).

Magyar oldalak:

Angol oldalak:

  • The Dice Tower youtube csatornája - ezt nagyon szeretem, mert a srácok - Tom Vasel-el az élen - iszonyat nagy kockák és játékosok :) Tom Vasel többek közt ~400 játékkal rendelkezik és az összes fontos kiállításon ott van. Nagyon szeretem tőlük a top10-es, top100 listákat. Persze nem szentírás amit ők mondanak, de nekik nagyon jó hasonlítási alapjuk van. Mellesleg szerintem jó fejek, sokat szoktam mosolyogni a videóikon.
  • BoardGameGeek - ez a társasjátékosok mekkája. Ami itt nincs, az nem is társasjáték. Minden info, fanok által készített kiegészítők, fórumok, leírások, stb. Továbbá van több szempont szerint rendezett ranglista is, ami szintén tud segíteni a választásban.
  • Starlit Citadel - két nagyon jó fej kanadai csaj nagyon érthetően mutat be játékokat. Azért szeretem őket, mert nagyon lényegre törőek, összeszedettek és tematikusak a videóik. Igazi profi munka.
És ezen kívül igazából ha beírja az ember youtube-ba, hogy "XY unboxing" vagy "XY review", akkor nagyon sok további forráshoz juthat el.

Összes írásom →

Comments