Be ZEN

Kihívások 2014 – Szeptember – beszámoló írta: mudlee - October 11 2014

Aki rendszeresen olvassa a blogom, tudja, hogy 2014-ben minden hónapra kitűztem magam elé egy feladatot, kihívást. Ezek a kihívások arról szólnak, hogy olyan szokásokat próbáljak meg elhagyni, amelyek szerintem nem jók, és felvenni olyanokat, amik jók. Olyan eszközök használatát próbáljam limitálni, amelyeket szerintem sokat használok, értelmetlenül. Abba hagyni olyan dolgokat, melyek függővé tesznek. Amolyan önkontroll jellegű dolog ez. Szeretnék olyan szokásokat is megszilárdítani magamnak, amikről azt gondolom, hogy jók, de jelenleg nem rendelkezem velük.

A szeptember egy kicsit érdekes témáról szólt, az önmegtartóztatásról. Nos, egyáltalán nem sikerült jól teljesíteni a hónapot. Ha bármi pozitívumot is kellene mondani, az az, hogy voltak időszakok, amikor „jól álltam” a kihívással, de igazából fejben ugyanúgy voltak problémák.

Azokban a napokban, amikor „rendben volt minden”, azt kellett tapasztalnom, hogy mivel fejben dől el az egész, az olyan dolgok, melyet visszatartasz, egy idő után sokkal erősebben jönnek elő. Kb., mint amikor valaki a dohányzásról akar leszokni. Amíg nem határozza el magát tényleg, addig csak saját magával fog hadakozni.
Nem segített az sem, hogy még ha egy szakmai, informatikai site-ra mentem, ott is szembe jött legalább egy cikk, ami a szexről szólt. Egészen érdekes és szomorú felismerés, hogy mennyire áthatja a mindennapjainkat, és ha nem próbálkozunk meg ilyen hülyeségekkel, mint én, talán észre sem vesszük.

Mindenesetre nem adtam fel, valamilyen formában, jobban előkészülve újra fogok próbálkozni. A „felkészülés” része lesz az is, hogy kicsit jobban utánajárok ennek az egész témakörnek, nem csak ilyen ad-hoc módon kísérletezek.

Előretekintés - Mi lesz októberben?

Október - „szép körmök”

Manapság rengetegen rágják a körmüket. Bár fura módon, vidéken annyira nem tapasztalom. Gondolom, sok embernél a stressz az oka. Nők, férfiak, gyerekek, mindenkinél látom, hogy ki sem veszik a kezüket a szájukból. Biztos van, hogy én is rágom a stressz miatt, de hogy őszinte legyek, én évek óta azért végzem eme undorító tevékenységet, mert szeretem. Furán hangzik, de ez van! Az egyetlen baj ezzel az, hogy az egy dolog, mit gondolnak rólam, de a körmeim elég csúnyán néznek ki, ha egy kicsit túlzásba esem. Szegény Móni még megismerkedésünk elején próbálkozott, hogy leszoktasson erről, de esélytelen volt. Nos, ezt a hónapomat erre fogom szánni.

Kihívás: Nincs köröm rágás. Nincs kivétel.
Állítás: Ha nem rágod a körmöd, akkor csökkentheted a stresszt + a körmöd sem lesz undorító. Ha nő vagy, akkor ez kifejezetten érvényes rád! (nem mintha egy férfinak jól állna)
Pótlék: Főleg azért rágtam a körmöm, mert nagy volt. Nem szeretem, ha nagy. Ezért megelőzöm a bajt, levágom. Hülyén hangzik, tudom, de ez van! :)

Összes írásom →

Comments