Be ZEN

Könyvajánló - „A kevesebb ereje” - Leo Babauta írta: mudlee - January 06 2014

857597_5

Nem vagyok egy könyvmoly, de szoktam olvasni. Pont ezért, kifejezetten kevés könyv van, amit fél nap alatt kiolvasok. Ez a könyv pont ilyen volt (úton haza a buszon az egyik felét, majd itthon a másik felét olvastam ki), ezért meg is osztom.

Kollégám, István ajánlotta a könyvet, melyet az egyik kedvenc blogom (zenhabits) írója, Leo Babauta írt.
A könyv az üzleti könyvek között foglal helyet, de ez ne tévesszen meg senkit, nem csak azoknak hasznos, akik irodisták. Sőt!

Eredeti nyelven angolul, „The Power of Less” címmel jelent meg.

Elérhető nyomtatva: Ebook formában:

Egy kis kóstoló

Feleslegesnek érzek bármiféle véleményt mondani, mélyen egyetértek minden gondolatával. Viszont pár, figyelemfelkeltő sort ide raknék:

Foglalkozz kevesebbel. Végezz többet. Ha figyelembe vesszük a zavaró körülményeket, amelyek modern világunkban minden sarkon leselkednek ránk, lassan csodaszámba megy, ha elérjük kitűzött céljainkat. A kevesebb ereje utat mutat, hogyan egyszerűsíthetjük az életünket azzal, hogy meghatározzuk a fontos sarokpontokat, és ezután minden szükségtelent kiiktatunk az életünkből. A könyv segít, hogy megszabaduljunk a mindennapok lomjaitól, és olyan célokra fókuszáljunk, amelyek jobbá teszik életünket. A kevesebb ereje megmutatja: hogyan oszthatsz fel bármilyen célt kezelhető részfeladatokra; hogyan koncentrálj egyszerre csupán néhány tennivalóra; hogyan teremts hasznos új szokásokat; hogyan tanulj meg összpontosítani; hogyan növeld személyes hatékonyságodat. A 4 órás munkahét által megteremtett hagyományt követve Babauta könyve arra készít fel, hogyan dolgozz kevesebbet, miközben több eredményt ér szel, és egyszerűbbé teszed az életedet. A szerzőről: Leo Babauta tizenhét éves riporteri, szerkesztői és szerzői múltra tekinthet vissza. Guamban lakik feleségével és hat gyermekével.

Összes írásom →

Comments