Be ZEN

TaijiZen - Jet Li írta: mudlee - January 03 2014

Úgy látszik, azért valamire mégis hasznos a facebook. Nagyjából két hónapja like-oltam Jet Li-t, mivel ő az egyik kedvenc színészem. Amikor töltött fel valami fotót, akkor megnézegettem, elolvastam miket ír stb. Csupa hasznos dolgok :)

Aztán nagyjából egy hónapja írt egy posztot, hogy sikeresen elindult a Taijizen nevű cégük, nagyon örül, és akit érdekel, csatlakozzon. Igazából azért néztem meg, mi is ez, mert ott volt a „Taiji” szó (ami mellesleg már évek óta kerülget). Volt egy nagyon hatásos videó, ami felkeltette az érdeklődésem ezzel kapcsolatban, ezért regisztráltam. Majd egy ideig csak barátkoztam vele, végül egy hete elkezdtem csinálni az első szintet.

Iszonyat részletességgel van elkészítve az oldal, minden anyag abszolút minőségi munka. Ez igaz mind a videókra (melyek letölthetőek!), mind a dokumentációkra.
Maga az egész „folyamat” nagyjából 3 évet vesz igénybe, tehát ez nem a gyorstalpaló jellegű tanfolyam, melyet mindig is utáltam. Továbbá, maguk a mesterek mindketten nagyon régóta művelik a Taijiquan-t, mindketten igen elismert harcművészek.

Nagyon tudom ajánlani ezt a kurzust, ha valakit érdekel, bár sajnos csak angol/kínai nyelven elérhető. Ha sikerült teljesíteni a Level 1-et (nagyjából egy hónapot vesz igénybe), akkor írok róla, milyen volt! :) Ami még kicsit nehezítő körülmény, hogy szükség lesz egy társra is, mert vannak társas-gyakorlatok is.

Piszkos anyagiak és a vizsga

Az első szint ingyenes, egyedül a vizsgáért kell fizetni kemény $25-t. A vizsga pedig úgy zajlik, hogy egy feladatsort kell majd kitölteni, mely a tudást ellenőrzi, illetve a megadott mozgásokról saját videót kell feltölteni (melyet a megadott módon kell elkészíteni), melyet a mesterek ellenőriznek, és validálnak.
Szerintem ennyi pénzért, ez a minőség abszolút rendben van!
Jelenleg, ha jól tudom, ~10.000 tanítványuk van, akik csinálgatják a tanfolyamot és nemrég végezte el az első ember a Level 1-et.

Pár kép ízelítőnek:

badgesÖsszesen 9 szint van, melyet nagyjából 3 év alatt lehet teljesíteni.level_mapMinden szint session-ökből áll, melyeket heti 3-4 rendszerességgel kell elvégezni. Az egyik mindig egyedüli gyakorlás és tanulás, a másikban meg vannak páros gyakorlatok is.progress_mapItt látható, hogyan állok az aktuális, első szinten.videoMinden videó hihetetlen precizitással és igényességgel készült, továbbá letölthető!documentMinden videóhoz tartozik továbbá egy dokumentáció, mely összefoglalja és kiegészíti a videóban látottakat.the_next_levelEz pedig már a következő szint lesz, melybe maga Jet Li invitál meg minket! :)

Összes írásom →

Comments